21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Події, які відбувалися в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.

Сьогодні День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят України. Наша держава вже заплатила високу ціну за те, що обрала свободу. Ціна – життя найкращих синів і дочок нашої Батьківщини. Занадто висока ціна! Тому ми, «живі» громадяни своєї держави, не маємо жодного права сходити з шляху, наміченого Помаранчевою Революцією та Революцією Гідності. Ми повинні, в першу чергу, виховувати в собі патріотизм і гідність, виховувати дітей справжніми патріотами і культивувати в них почуття гідності. Адже патріотизм – це ключ до процвітання держави, а гідність – це вміння тримати себе та свої думки чистими, що допомагає вчинити правильно, навіть якщо для цього доведеться боротися з особистими емоціями та переступати через свої слабкості, це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальності за своє життя та життя близьких.

Слава Україні! Героям слава!

До Дня Гідності та Свободи з учнями 6-Б класу було проведено годину памˈяті “Народжені вмерти за Батьківщину – залишаються жити у віках”. Під час заходу бібліотекар розповіла про історію виникнення свята та розкрила значення понять: гідність, свобода, патріотизм – цінностей, на яких слід виховувати майбутнє покоління українців. Діти також переглянули документальний фільм «Жіночі обличчя революції» режисерки Наталії П’ятигіної. У бібліотеці було презентовано фотовиставку "Революція Гідності у світлинах".







Немає коментарів:

Дописати коментар