Багата і барвиста мова українського народу. Мова - то краса нашого життя, наше майбутнє.  Рідне слово - невмируще джерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, свій народ. З учнями 2-Б класу провели гру - вікторину «Мов джерельна вода – рідна мова моя».

В гімназії разом з учнями було створено імпровізований інформаційний паркан під назвою  "Мрій! Твої мрії обов'язково здійсняться!", де учні гімназії розміщували короткі інформаційні повідомлення, вислови, свої побажання та мрії.

З непохитною вірою в перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбувається під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».


1 жовтня святкуємо три величні свята - День захисників та захисниць України, День українського козацтва, Покров Пресвятої Богородиці. До дня Українського козацтва та До дня захисника України, бібліотеці представлена фотовиставка «Шануємо Вас, наші захисники».

Ми народилися у полум'ї війни,
Нас не лякають хижі терикони!
І йдуть у бій залізні батальйони,
Вгризаючись окопами в степи...

 

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих мужніх оборонців. Вони стоять в одному ряду з поколіннями борців за волю і державну самостійність.