Літературний онлайн-марафон «Єднаймо душі словом Кобзаря!»

 

   09 березня 2021 року - 207 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка  українського поета, художника, мислителя.

   Тарас Шевченко — культовий поет, талановитий художник, одна з найбільш знакових особистостей в історії України. Його вірші — джерело підтримки у скрутні хвилини для багатьох поколінь. Тарас Шевченко подарував Україні і світу такі чудові поетичні твори, як «Садок вишневий коло хати», «Сон», «Заповіт», що ввійшли до збірки «Кобзар».

"Шляхами великої долі"

 

  9 березня українська громадськість відзначає 207-у річницю від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка.

  Задля вшанування пам’яті цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців. в читальній залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Шляхами великої долі».

150-річчя Лесі Українки

 

     У 2021 році виповнюється 150 років з дня народження видатної української письменниці Лесі Українки.

Челендж #Вірш Українською

 

    Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь! Не забувайте свого коріння, плекайте рідне слово, і нехай вам сняться сни українською мовою.

День рідної мови

 

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Мова — найцінніший дар нації, історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Ось чому кожен з нас повинен шанувати, берегти і звеличувати рідну мову.