Щорічно  19 грудня в Україні  святкують день святителя Миколи Чудотворця , який прославився своєю добротою , чуйністю і допомогою нужденним . Цей день асоціюється у всіх з приємними сюрпризами  і подарунками .

     З нагоди свята у Гімназії № 10 упродовж тижня проходили святкові квести «Різдвяний  Кролик  в зимовій  країні чудес» для учнів 1-6 класів.

*            Святковий настрій , затишна атмосфера , захопливі завдання , цікаві розмальовки , веселі ігри та руханки  стали справжніми помічниками в пошуках Миколая !

Святий Миколай - чудотворець, доброчинець, чарівник. У ніч на 19 грудня, у день його пам'яті, він розносить дарунки дітям, вітає з зимою, благословляє на добрі вчинки. Завдяки доброчинності, вірності і щирості у служінні вірі християнській, прославлянні імені Бога ділами та вчинками на землі, отця Миколая було визнано церквою як Святого.


     За легендою, Святий Миколай живе у Раю на небесах і раз у рік спускається на землю, щоб прийти до діток і принести їм дарунки за хороше навчання, чемну поведінку, повагу до батьків та старших людей. Святий Миколай все знає про діток, усе хороше і погане записане у нього у великій книзі, котру допомагають йому заповнювати ангели цілий рік. А якщо котрась дитина була нечемною чи не хотіла вчитися, то замість Святого Миколая у чарівну грудневу ніч до нього прийде чортеня Антипко. Воно залишить під подушкою непослуха пучок вербових різочок. Іноді наука не іде без бука. Але то буває дуже рідко, бо дітки у нас усі слухняні і добре вчаться на радість батькам.

     Українці з давніх часів вважали Миколая своїм святим. Багато церков побудовано на його честь. Усі рибалки та моряки вважають його своїм покровителем. На Подолі у Києві постала нова церква Святого Миколая, збудована на штучному острові посеред Дніпра київським Річковим портом. Бо й донині незламною є віра людей у силу Божого слова та силу покровительства Святого Миколая.




Немає коментарів:

Дописати коментар