У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка.

   З нагоди 209-річниці від дня народження великого Кобзаря  з учнями 5-А та 5-Б класу проведено літературну подорож «Маленьким діткам про Великого Тараса», літературну вікторину знавців творчості великого поета та оформлено у бібліотеці виставку-панораму  «Полюбімо Україну Шевченківською любов’ю», метою якої є привернути увагу дітей до поетичного слова генія, виховувати справжнiй патріотизм, який  включає i любов до рiдноï мови.

 Рiдне слово  його було ознакою нацiонального вiдродження, утвердження украïнськоï нацiï, ïï надiєю на кращi часи. Служiнню рiднiй Украïнi.   Гортаючи сторінки творчості генія, діти усвідомлюють, що Тарас Шевченко це більше, ніж митець. Ця людина давно стала символом, знаком, легендою. Його творчість - не просто поетичні рядки, а філософія, і мудрість. 

Під час подорожі діти дізналися про нелегке дитинство Тараса Григоровича Шевченка, його любов до рідного краю, до місця де він народився та виріс. Також перегляну фільм про Тараса Шевченка та взяли участь у вікторині. Діти ознайомилися з  книжковою виставкою « Ми чуємо тебе Тарасе, крізь століття», читали вірші, де поет висловлює своє ставлення до дітей покріпаченої України та намалювали ілюстрації до вірша «Садок вишневий коло хати».

 









Немає коментарів:

Дописати коментар