29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Бій під Крутами  - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

 З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами у бібліотеці оформлено виставки  для відвідувачів бібліотеки :«Скорботна рана на святій Землі» та «Крути – символ національного відродження».

Читачі мають можливість оглянути підбірку фотоматеріалів та прочитати літературу, в якій описані ці трагічні події. Адже юнаки, які

пожертвували своїм життям заради України, стали легендою для наступних поколінь борців за незалежність в 1940-1950-ті, 1960-1980-ті роки. Вони є прикладом для молоді – тому що були такими ж завзятими тоді, у 1918-му, як ті, кого ми назвали кіборгами, в 2014-2015. Вони, герої Крут, були першими кіборгами у нашій історії. І в нашій пам’яті вони назавжди залишаться вічно молодими героями.






Немає коментарів:

Дописати коментар