Скажіть чесно, вам подобається запах свіжовидрукованої книги? Так, він дійсно особливий та ні на що не схожий! А як вам запах старих книжок? Він неповторний, витончений та загадковий...

Упевнена, що наші учні люблять книжки. А де найбільше книжок? Правильно, у бібліотеці! Це справді чарівне місце, де на нас завжди чекають тисячі захопливих історій, тепла атмосфера та багато нової інформації. А як цікаво у самій бібліотеці! Усі ці лабіринти полиць, де легко можна загубитися... Або ні. Бо насправді бібліотеки можуть бути дуже і дуже різними: сучасними і технологічними або підкреслено стародавніми, маленькими або неймовірно великими. Саме для того, аби показати, наскільки цікаво там може бути, та на честь Всеукраїнського дня бібліотек, освітній проект «На Урок» створили новий онлайн-конкурс –  «Не сподівайтеся позбутися книжок».

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям розширити кругозір та переконатися в тому, що бібліотека – не просто місце, де зберігають книжки. Завдяки участі в конкурсі діти дізнаються:

·                    скільки бібліотек у світі та в Україні;

·                    скільки книжок зберігається в найбільшій бібліотеці світу;

·                    що таке проєкт «Гутенберг»;

·                    яку бібліотеку називають одним із найбільших архітектурних див світу;

·                    яке місто цьогоріч стало книжковою столицею світу;

·                    коли почали створювати перші аудіокниги.

І це, звісно, ще далеко не все! Вони зібрали багато цікавої та важливої інформації про бібліотеки України та світу, що допоможе розширити кругозір наших учнів.

Мета конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож вони заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. Учні 6-А класу із задоволенням приєдналися до інтернет-конкурсу і отримали нагороди.




Немає коментарів:

Дописати коментар