«Вдихнути в юну істоту душу громадянина – це значить передати не тільки радість, захоплення, гордість за все те, що становлять наші святині, а й сердечний біль, тривогу, турботу за долю цих святинь – свободу і незалежність, честь і велич, багатство і славу нашої улюбленої Вітчизни». Ці слова В. О. Сухомлинського – видатного педагога-гуманіста, громадянина − можуть слугувати орієнтиром у національно-патріотичному вихованні молодого покоління.

Утвердження громадянських цінностей, виховання почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції є одним із найважливіших пріоритетів закладів освіти. До цієї важливої місії долучаються і шкільні бібліотеки. Через війну в Україні виховна робота в шкільних бібліотеках є пріоритетною, адже вони мають бути для кожної дитини осередками становлення громадянина-патріота, готового самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єднанню українського народу та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві. Для цього шкільні бібліотеки застосовують різні форми і методи патріотичного виховання.

З непохитною вірою в перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбувається під гаслом «У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!».

Для учнів 1-3 класів був проведений день бібліотворчості -  «Інтерактивний кардмейкінг», на якому діти виготовляли листівки, присвяченні Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек.







Немає коментарів:

Дописати коментар