День рятівника

 День рятівника – це свято сильних і відважних людей, які за покликом душі i серця обрали шляхетну і ризиковану професію, що вимагає від них безмежного запасу міцності, щоденної мужності і справжньої відваги.Долаючи небезпеки, виходячи один на один зі стихією, вони рятують найдорожче в світі – людські життя.

Вогонь здавна є другом людини. Він допомагає їй обігріватися і одягатися. З його допомогою людина варить метал, готує собі їжу. Вогонь рухає техніку, допомагає людині проникнути в таємниці космосу.

Але вогонь може стати і жорстоким ворогом, якщо з ним необережно поводитись, він виходить з-під контролю людини, може знищити міста і села, будинки, ліси, урожаї, все, що зустрінеться на його шляху. Часто у вогні пожеж гинуть люди.

Приблизно кожна шоста-восьма пожежа в нашій країні виникає від пустощів дітей, від їхнього невмілого, необережного поводження з вогнем. 

17 вересня з учнями 1-А,4-А та 4-Б була проведена гра "Обізнаний,означає врятований".Діти відчули себе рятівниками, від яких залежить життя людей. Змагалися за звання кращої пожежної команди.

Діти були ознайомлені із правилами пожежної безпеки, причинами виникнення пожеж та їх попередження, про засоби пожежогасіння, про роботу пожежників . 

 


 

24 серпня День Незалежності України 

 УКРАЇНА - наша рідна країна. Це та земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. 24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто прийняла Акт проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою. Свято Незалежності України стало чудовою нагодою для кожного українця засвідчити свою любов до рідного краю, до України, до наших Збройних Сил, які захищають нас, які відстоюють нашу незалежність. 
  День Незалежності України, День Державного Прапора України - це важливі дні для кожного українця. Сьогодні, наша країна, дорогою ціною виборює право називатись незалежною, великою Українською державою, синьо-блакитні кольори досить актуальні, адже вони підносять наш дух, гріють душу, єднають нас в одну велику родину. Тому до ціюї визначної дати в шкільній бібліотеці оформлена книжкова виставка "Незалежність - мрія споконвічна нашого стражденого народу" та тематична поличка "Краса і велич символів державних". Матеріали виставки знайомлять читачів з символами держави, історичними фактами, традиціями українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар