Історична година в бібліотеці до Дня визволення України від фашистських загарбників «Пам’ятаємо твій подвиг, солдате»

    Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників.

   77 років минуло з часу визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.

   Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. У 1941–1944 роках на українській землі були зосереджені головні сили вермахту – від 57,1 до 76,7% загальної кількості дивізій. 607 з них було розгромлено саме на території України.

   В рамках відзначення 77-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників протягом тижня у бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Немає подвигів забутих», яка спрямована на вшанування пам’яті  героїв-визволителів України та проведено історичну годину пам’яті з учнями 5-А класу «Пам’ятаємо твій подвиг, солдате».

   Головна мета заходу - виховання почуття патріотизму, шанобливого ставлення до пам’яті про перемогу над фашистськими загарбниками  у Другій світовій війні 1939-1945 років, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму, поваги до старшого покоління,  визначення ролі України у Другій світовій війні та належного відзначення історичних подій.

   Бібліотекар розповіла про основні історичні події війни, найжахливішої трагедії людства, яка забрала мільйони людських життів, про героїчну мужність українського народу, який  відстояв честь і незалежність Батьківщини. Пам'ять про загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.




Немає коментарів:

Дописати коментар