Ми народилися у полум'ї війни,
Нас не лякають хижі терикони!
І йдуть у бій залізні батальйони,
Вгризаючись окопами в степи...

 

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих мужніх оборонців. Вони стоять в одному ряду з поколіннями борців за волю і державну самостійність.

Український народ завжди з повагою ставився до своїх героїв, мав традицію поховання та увічнення полеглих. Віра і впевненість у тому, що у випадку загибелі на полі бою держава не забуде, а жертовність буде пошанована є дуже важливою складовою підняття морального духу військовослужбовців. Вшанування пам’яті борців і популяризація подвигів на державному рівні є вкрай необхідним завданням також і для формування національної ідентичності. У сучасній російсько-українській війні попри велику кількість втрат маємо і першу історичну перемогу – згуртовану націю, готову боротися за права і свободу. Вперше за довгі десятиліття Україна може опертись на широку підтримку громадян, бо захищати державу зголосились мешканці всіх, без винятку, регіонів нашої країни.

З метою гідного пошанування героїзму і самопожертви воїнів, полеглих за суверенітет і територіальну цілісність України, прояву уваги та дбайливого ставлення до родин загиблих, формування активної громадянської позиції, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу  школярів у бібліотеці  оформлений куточок пам'яті «В полум'ї боїв за Україну».




Немає коментарів:

Дописати коментар