Відзначається 1 січня щорічно Всесвітній день миру — міжнародне свято, під час якого віруючі звертаються з молитвами до Бога послати мир на Землю і припинити всі кровопролитні війни.

Всесвітній день миру, це свято ще називають Днем всесвітніх молитов про мир. 8 грудня 1967 року римський папа Павло VI встановив нове свято, Всесвітній день миру. Його відзначають в перший день кожного нового року. 17 грудня 1969 року Генеральна Асамблея ООН проголосила свято офіційним.

Мир на Землі, послаблення напруги в міжнародних та міждержавних відносинах, - це головні теми щорічних передсвяткових послань понтифіків до віруючих. Загальний лозунг Всесвітнього дня миру: «Пробач, і ти отримаєш мир».

Цей день — не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні триває жорстока і кривава війна, Наша земля вже не перший рік страждає від війни, яку почала Росія. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що розуміємо цінність миру.

З учнями 4 класу відбувся захід “І буде мир в моїй країні…” Війна в Україні триває, тому метою даного заходу було привернення уваги кожного з нас до питань важливості миру і принципів гуманності, свободи, добра, поваги. А також нагадати про  важливість привернення уваги до того що  діється в нашій країні.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар