Твори добро, бо ти людина

     Людяність, милосердя, добро. Такі знайомі нам ці слова. Все частіше ми говоримо про них, а чи кожна душа відкрита для добра?

Нині великий вплив на формування моральних якостей підлітків має преса і телебачення. Багато фільмів пропагують жорстокість, насильство, злобу, ненависть.

     Де ж поділись ті риси, які з давніх-давен жили в характері нашого народу: чуйність і справедливість, уміння розділити чужий біль допомогти знедоленому, , нещасному, поділитись шматком хліба, захистити старість і немічність, розрадити самотніх.

    Але що потрібно зробити для того , щоб ці згадані слова, добрі звички і традиції збереглися навіки?

     Напевне, треба менше говорити про добро, а просто проявляти милосердя до тих, хто потребує підтримки.

     Щорічно 13 листопада, починаючи з 1998 року, у світі відзначається Всесвітній день доброти. Тому з учнями 4-А класу була проведена година спілкування  “Твори добро, бо ти - людина”. 

     Наші юні друзі дізнались, що люди, які роблять добрі справи, почуваються краще, хворіють менше, і живуть довше, ніж ті, хто часто нервує і злиться. Вони легше справляються зі стресами і негативом, рідше страждають від внутрішніх комплексів і заниженої самооцінки, простіше знаходять спільну мову з іншими людьми.

     Потрібно лишень озирнутися навколо і підтримати людей, які потребують допомоги та доброго слова, навчитися безкорисливо, без всякої вигоди робити добрі справи та отримувати від цього задоволення. 

     Важливо бути людиною доброю, безкорисливою, чуйною, доброзичливою, щедрою і відкритою для інших взагалі по життю, а не тільки у день доброти. Наш світ і правда дуже жорстокий, але навіть в такому світі є хороші світлі люди.


  Адже, як сказав наш великий Кобзар - «Раз добром нагріте серце - вік не прохолоне», а Ліна Костенко писала: "Віддай людині крихітку себе. За це душа поповнюється світлом". 






Немає коментарів:

Дописати коментар