«Синій, як море, як день золотий – з неба і сонця наш прапор ясний»

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України 23 серпня в країні відзначається державне свято – День Державного Прапора України.

Державний Прапор - один з офіційних державних символів суверенітету держави.

Синьо-жовтий прапор ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праці, краси та багатства рідної землі.

Державний Прапор - це символ країни і є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Прапор нашої країни має багату історію і бере свій початок з часів Київської Русі. Синьо-жовті кольори використовувалися ще в дохристиянський час, також на гербах міст і князів Середньовіччя.

Експозиція до Дня Державного Прапора наголошує, що державний прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, який уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Та протягом років наш стяг став не просто символом державності – він майорить під час найважливіших подій в історії країни. Синьо-жовтий прапор є уособленням свободи, сили і єднання нашого народу. Представлена література розкриває історію появи українського національного прапора, його використання в Україні в різні історичні періоди, ставлення до державної символіки в наш час.

Немає коментарів:

Дописати коментар